My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-18

Chokladtryfflar med apelsin

28/10/2002 23:58:24
http://www.wastberg.nu/

Chokladtryfflar med apelsin, ca 16 stycken
200 g mörk choklad av bra kvalitet
50 g vit choklad av bra kvalitet
1/2 vaniljstång
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk honung
finrivet skal av 1/2 apelsin
3 msk Cointreau
50 rumstempererat smör
kakaopulver (att rulla i)

Koka upp vispgrädden med de urskrapade fröna från vaniljstången och honungen. Lyft av från spisen. Hacka chokladen grovt och lägg i mixer, där den körs tills finhackat. Häll i den varma blandningen medan chokladen hackas i mixern. Mixa in smöret klickvis och häll slutligen i apelsinskal och Cointreau. Täck med plast och låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter.
Klicka ut smeten på plåt och ställ i kylskåp i ca 1 timme. Ta ut och rulla till bollar som sedan rullas i kakaopulver. Håller sig ca 1 vecka i kylskåp.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home