Kladdig chokladtryffel
01/12/2002 07:27:35
http://w1.866.telia.com/~u86600410/chokladtryffel.html
Kladdig chokladtryffel
Du måste starta dagen före kalaset, för denna kaka ska inte serveras förrän dagen efter tillagningen. Det är min svägerska Harriette som ger receptet.
Ugn: 225°
200 g mörk blockchoklad
2 dl socker
2 dl mjöl
200 g smör (jag menar SMÖR)
1 krm salt
4 hela ägg
3/4 tsk bakpulver
Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Smält smör och choklad i en tjockbottnad kastrull på lägsta värme. Rör hela tiden. Vispa ägg, socker och salt mycket noga ca 10 minuter. Sikta ner mjöl och bakpulver i chokladröran och vänd till sist ner äggvispet. Häll i formen och in i ugnen 12-15 minuter. Nu gäller det att ha is i magen! Kakan ska flyta och skvalpa i mitten &endash; bara kanterna ska stelna. Ta ut den trots att du inte tror att den är färdig! Sikta lite kakao över när den svalnat något. Kakan är perfekt att frysa och den ska inte serveras förrän dagen efter. Servera vispad grädde till &endash; gärna med lite vaniljsocker i.
http://w1.866.telia.com/~u86600410/chokladtryffel.html
Kladdig chokladtryffel
Du måste starta dagen före kalaset, för denna kaka ska inte serveras förrän dagen efter tillagningen. Det är min svägerska Harriette som ger receptet.
Ugn: 225°
200 g mörk blockchoklad
2 dl socker
2 dl mjöl
200 g smör (jag menar SMÖR)
1 krm salt
4 hela ägg
3/4 tsk bakpulver
Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Smält smör och choklad i en tjockbottnad kastrull på lägsta värme. Rör hela tiden. Vispa ägg, socker och salt mycket noga ca 10 minuter. Sikta ner mjöl och bakpulver i chokladröran och vänd till sist ner äggvispet. Häll i formen och in i ugnen 12-15 minuter. Nu gäller det att ha is i magen! Kakan ska flyta och skvalpa i mitten &endash; bara kanterna ska stelna. Ta ut den trots att du inte tror att den är färdig! Sikta lite kakao över när den svalnat något. Kakan är perfekt att frysa och den ska inte serveras förrän dagen efter. Servera vispad grädde till &endash; gärna med lite vaniljsocker i.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home