My Photo
Name:
Location: Uzes, France

In the computer business since 1962 - love IT.

2004-10-18

Kladdkaka

11/04/2003 17:05:09

Kladdkaka

Ingredienser:
225 g smör
4 st ägg
0,5 l strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 krm salt
3 dl vetemjöl
50 g mörk blockchoklad

Tillagning:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 28 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna lite.Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Rör ner smöret(175g). Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 35 min. Kakan ska vara lös i mitten, men fast i kanterna när den är färdig. Låt kakan kallna helt innan den glaseras.

Glasyr: Smält chokladen och smöret(50g) på svag värme. Bred glasyren över kakan och pensla kanterna. Servera med frukt eller bär och lättvispad grädde.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home